legacio logo

Moet ik verplicht beroep doen op een notaris?

Voor het opstellen van een eigenhandig testament of aangifte van nalatenschap verplicht de wet u niet hiervoor een notaris in te schakelen.

Ben ik verplicht een notaris te contacteren?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is men niet verplicht beroep te doen op notaris voor het opstellen van een eigenhandig testament of aangifte van nalatenschap – dit zelfs indien er een onroerend goed bij betrokken is.

Het is dus perfect mogelijk deze zaken zelf te regelen of mits bijstand van een specialist in nalatenschappen van Legacio. Dit laat u toe gemiddeld 50% van de gemiddelde kosten te besparen.

Is dit in alle gevallen zo?

Voor het opstellen van een eigenhandig testament of het doen van een aangifte nalatenschap is een beroep op een notaris nooit verplicht. Evenwel kan de tussenkomst van de notaris noodzakelijk blijken voor andere zaken, meer bepaald wanneer een notariële akte vereist is (hierover hierna meer).

Indien dit het geval is neemt Legacio voor u contact op met de notaris en dit zonder bijkomende kosten. Op deze manier neemt Legacio uw zorgen hieromtrent weg en bespaart u kosten.

Heeft u vragen? Contacteer één van onze experten.

Onze experten beantwoorden uw algemene vragen 100% gratis.

team

Mijn testament

Maak uw testament in minder dan 30 minuten en bescherm uw dierbaren.

team

Uw nalatenschap beheren

Gespecialiseerde praktische, administratieve en juridische hulp en bijstand, van 645€ (BTW inbegrepen).

Contacteer ons!

02 320 23 18

Terhulpsesteenweg 150 te 1170 Watermaal-Bosvoorde