legacio logo

De nalatenschap toegankelijk voor iedereen.

Een nalatenschap staat voor vele mensen gelijk met het onbekende. Een kluwen van complexe procedures en plichten die zich opdringen op het slechtste ogenblik. Wat moet ik doen, hoe en binnen welke termijnen? Vaak ziet men ook op tegen een bezoek aan de notaris of het afstemmen met andere erfgenamen. Vanuit deze optiek hebben wij in 2020 Legacio opgericht. Door een combinatie te vinden tussen technologie en menselijke communicatie kunnen wij, over geheel het land en 100% digitaal instaan voor de in dit kader noodzakelijke juridische en administratieve dienstverlening. Dit op een transparante en faire prijs. Op deze manier kan de afhandeling van een nalatenschap zonder zorgen gebeuren voor éénieder.
team

Aanbevolen en vertrouwde experten

De diensten van Legacio worden aangeraden door reeds meer dan 100 klanten die hun tevredenheid over ons gedeeld hebben via Trustpilot. Dit is een onafhankelijke en geverifieerde review site. Legacio werd tevens meermaals in de landelijke pers gepubliceerd. Dit los van het feit dat ons team van experten tientallen jaren aan expertise combineren.

Vermeld in de pers

Onze ploeg

Wij zijn voormalig advocaten, web developpers, marketingspecialisten en juristen, met een gemeenschappelijk doel: de afhandeling van een nalatenschap te vereenvoudigen en toegankelijker maken voor onze klanten. Door onze diverse expertises samen te groeperen wordt het concept van Legacio mogelijk.

Boris

Co-founder

Juridisch verantwoordelijke

Jan

Senior specialist nalatenschappen (NL)

Laurane

Senior specialist nalatenschappen (FR)

Lucie

specialist nalatenschappen (FR)

François

Co-founder

CEO

Marie

specialist nalatenschappen (FR)

Romain

verantwoordelike partnerships

Killian

Co-founder

Marketing

Raissa

Full-stack Web Developer

Jean-François

Head of wills

Onze visie

Een digitale en transparante dienstverlening
Bellen voor een afspraak, dagen moeten wachten met uw onbeantwoorde vragen, zich fysiek verplaatsen,...niet altijd gemakkelijk, zeker niet vlak na een overlijden waar men liever snel zou ondersteund worden.
Bij Legacio zijn wij er van overtuigd dat een andere handelswijze mogelijk is: een digitale aanpak, voor u tot de essentie herleid door een expert die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft.
Omwille van deze benadering zijn wij in staat u een gratis juridische analyse van uw situatie aan te bieden en de nodige stappen te ondernemen binnen de 24 uur, overal in België.
Een menselijke en toegankelijke dienstverlening.
Moeilijke begrippen, onvoorspelbare wachttijden, koude communicatie: vaak wordt het menselijke aspect uit het oog verloren bij juridische dienstverlening.
Bij Legacio is het onze doelstelling u centraal te stellen en te luisteren naar uw vragen teneinde uw zorgen weg te nemen. Wij benaderen daarom de nalatenschap waar u mee geconfronteerd wordt vanuit uw en een menselijke standpunt.
Dankzij onze kennis en interne tools zijn wij in staat ons te focussen op de relatie met u, de klant, en kunnen wij u reeds vanaf het eerste telefonisch contact ontzorgen of via mail binnen de 24h.
Een correcte en transparante afrekening
Vaak rekent men u een percentage aan op de neto waarde van het vermogen van de overledene (dus zonder rekening te houden met er werkelijk, aftrok van kosten, taksen en schulden bestaat) of op basis van het aantal gewerkte uren, maar dit strookt niet steeds met de wens op voorhand te weten hoeveel het u allemaal zal kosten..
Bovendien is dit een complex en weinig transparant systeem met termen zoals "diverse kosten" of vermelding naar documenten of procedures waar u pas voor het eerst van hoort. Het is daarom vaak moeilijk te beoordelen voor wat men werkelijk betaalt. Bij Legacio zijn wij van mening dat u dient te weten waarvoor u betaalt en enkel daarvoor. Goede afspraken maken goede vrienden.
Omwille van onze vaste prijzen (alles inbegrepen) zijn on klanten zeker en dit alvorens zich te verbinden. En bovendien: Ze besparen tot 50% van de kosten in vergelijking met andere dienstverleners.

team

Mijn testament

Maak uw testament in minder dan 30 minuten en bescherm uw dierbaren.

team

Uw nalatenschap beheren

Gespecialiseerde praktische, administratieve en juridische hulp en bijstand, van 645€ (BTW inbegrepen).

Contacteer ons!

02 320 23 18

Terhulpsesteenweg 150 te 1170 Watermaal-Bosvoorde