legacio logo

Gemoedsrust krijgen

Het duurt minder dan 20 minuten om uw testament op te stellen of bij te werken
Mijn testament voorbereiden

Vermeld in de pers

Beschikbare juristen

Ons team van deskundigen staat 6 dagen per week klaar om u te helpen een testament op te stellen vanuit het comfort van uw eigen huis. Of u nu een vraag hebt over het maken van een testament of hulp nodig hebt met een specifiek onderdeel van onze testamentservice, wij zijn slechts een bericht of een telefoontje van u verwijderd.

Uw eigenhandig testament in drie stappen

Stap 1

Online invullen

Volg gewoon de stap-voor-stap instructies om de nodige informatie in te vullen.
Stap 2

Documenten afdrukken

De door u verstrekte informatie wordt omgezet in nauwkeurige juridische taal en aan u teruggegeven als een afdrukbaar document.
Stap 3

Onderteken uw testament

Teneinde juridische daadkracht aan uw ontwerp van eigenhandig testament te willen geven dient u deze tekst te herhalen door hem zelf, in uw eigen geschrift en met de hand, neer te schrijven op een blanco blad papier. Dit origineel en van datum en handtekening voorzien document moet worden bijgehouden.
Onze prijs
90 €
Jaarlijkse update (10€) (facultatief)
Met onze jaarlijkse update wordt u steeds op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en kan u steeds met een gerust hart uw testament wijzigen indien gewenst. Het eerste jaar krijgt u er gratis bij. U kan deze optie ten allen tijde stopzetten..
Opname in het Centraal Register der Testamenten 50 € (facultatief)
Wanneer uw testament is opgenomen in het "Centraal Register der Testamenten zal het bestaan ervan steeds bekend worden nadat u komt te overlijden en zal er rekening mee moeten worden gehouden.
Nu beginnen

Vertrouwelijkheidsgarantie

Het opstellen van een testament is een persoonlijke en privé aangelegenheid. Door onze beveiligde systemen blijven de door u meegedeelde gegevens volledig beveiligd en vertrouwelijk.

Onbeperkte aanpassing

Eens u uw testament heeft gemaakt, kunt u het gedurende het eerste jaar zo veel wijzigen of aanpassen als u wilt, dit zonder kosten.

Na verloop van het eerste jaar kan u verder genieten van onze ongelimiteerde dienst- en adviesverlening voor slechts 10€ per jaar.

We hebben meer dan 1 miljoen euro ingezameld voor goede doelen door schenkingen in de testamenten van onze klanten

Uw vragen over het testament in België

Hoe een testament zelf opstellen?
Het is zeker mogelijk om zelf een geldig testament op te stellen. Een testament dat men zelf opstelt wordt ook wel een eigenhandig of holografisch testament genoemd. Bij Legacio staan wij u bij met de nodige praktische raad omtrent uw vragen inzake het opstellen van een eigenhandig testament, digitaal en tegen een competitieve prijs.
Wat is een eigenhandig testament?
Een eigenhandig testament is een vaak voorkomende vorm van testament en wordt geschreven door uzelf.
Is een eigenhandig testament wettelijk?
Zelf een testament opstellen is 100% legaal, maar de wet schrijft wel een aantal voorwaarden voor die u moet respecteren. Om geldig te zijn moet een het eigenhandig testament drie (3) voorwaarden vervullen:
  • Het moet volledig met de eigen hand van de overledene en door de overledene zijn geschreven (een eigenhandig testament mag dus niet getypt zijn!)
  • De datum waarop u het heeft opgesteld moet vermeld zijn.
  • Het moet door uzelf ondertekend zijn.
Legacio kan dus niet voor u uw testament opstellen of opmaken – u beslist wat uw laatste wil is en moet zijn. Legacio kan u slechts adviseren en bevestigen of wat u voorneemt of gedaan heeft correct is. U kan evenmin het testament neerschrijven van of voor iemand anders. U kan ook geen testament samen opmaken met uw echtgenoot of partner of hiervoor hetzelfde document gebruiken. Een apart document per persoon dient te worden gebruikt.
Waar bewaar ik mijn eigenhandig testament
Een eigenhandig testament kan bewaard worden waar u het wil en het veilig acht (bij u thuis, in uw bankkluis, bij een persoon die u vertrouwt, bij een notaris, bij uw genoemde erfgenaam of erfgenamen,…). Het grote gevaar is evenwel het risico dat u komt te overlijden en uw erfgenamen geen weet hebben van het bestaan van uw testament of waar het zich zou bevinden. Daarom raden wij bij Legacio onze klanten aan dit testament steeds te laten registreren en bewaren bij een notaris.
Waarom Legacio gebruiken?
Met de bijstand van Legacio kan u op een snelle , betrouwbare en op maat geadviseerde manier, instaan voor de opmaak van uw eigen testament door uzelf. Dit op een snelle en digitale manier in uw eigen vertrouwde thuisomgeving. Wij combineren de voordelen van juridische bijstand met de gemoedsrust van maatwerk, dit voor een competitieve prijs.

De garantie dat uw wensen worden gerespecteerd

Het duurt minder dan 20 minuten om uw testament op te stellen of bij te werken, gratis.

Mijn testament voorbereiden

Contacteer ons!

02 320 23 18

Terhulpsesteenweg 150 te 1170 Watermaal-Bosvoorde