L’Ouvroir: de gouden partner die zich in allerlei bochten ‘plooit’

Evan
Nalatenschapsexpert
BLOG25 septembre 2023

Enkele maanden geleden heeft Legacio het project van de ‘gele mappen’ gelanceerd (zie ook ons artikel over onze partner Capital Panache). In die mappen zit informatie vervat over de administratieve stappen en fases van de nalatenschap na een overlijden. Ze werden uitgedeeld aan onze begrafenisondernemers, zodat zij die konden aanbieden aan hun klanten. Het succes van dat project heeft al onze verwachtingen overtroffen, maar heeft ons ook op een grote lacune gewezen: de voorbereiding en verzending van die mappen. Op dat moment hadden we het geluk om kennis te maken met l’Ouvroir, een maatwerkbedrijf in hartje Brussel dat gespecialiseerd is in handmatig en automatisch vouwen en verzenden.

Wat is l'Ouvroir?

L’Ouvroir is een uniek bedrijf. L’Ouvroir is ontstaan in 1927 en is een van de eerste maatwerkbedrijven. Het doel is om mensen met een handicap een plaats te geven in onze samenleving door hen een betekenisvolle en lucratieve baan te geven. In de loop van de jaren heeft l’Ouvroir een schat aan expertise opgebouwd: vlechtwerk, blikwerk, boekbinden, vergulden en nog veel meer. Vandaag telt l’Ouvroir bijna 35 medewerkers en hoewel het bedrijf gespecialiseerd is in verzending, staan ze open voor de evoluties in de moderne wereld om steeds nieuwe diensten te kunnen aanbieden, zoals upcycling. 

L'Ouvroir en Legacio

De samenwerking tussen Legacio en l’Ouvroir is gestart wanneer we inzagen dat we echt nood hadden aan een betrouwbare partner om de voorbereiding en verzending van onze mappen te beheren, omdat we bij Legacio geen interne middelen daarvoor hebben. Het was voor ons heel aantrekkelijk om een project zoals dat van l’Ouvroir te steunen, het trok ons onmiddellijk aan. De eerste gesprekken met hen hebben een heel positieve indruk op ons nagelaten. Zo heeft onze samenwerking vorm gekregen, l'Ouvroir, reageerde altijd op onze verzoeken en was ongelooflijk flexibel en ongeëvenaard vriendelijk. Samen hebben we al meerdere bestellingen voor mappen uiterst efficiënt kunnen voorbereiden en leveren. 

De samenwerking met l’Ouvroir heeft ook tal van voordelen voor Legacio. We kunnen zo heel wat werk overdragen dat we intern niet konden beheren. Voortaan volstaat één simpele e-mail om de voorbereiding en verzending van de mappen in gang te zetten en een paar uur later is alles klaar om verzonden te worden. L’Ouvroir reageert snel, is efficiënt en we kunnen altijd aangenaam met hen overleggen. 

L’Ouvroir heeft een sleutelrol gespeeld in de uitwerking van ons project van de ‘gele mappen’ door deze essentiële hulpmiddelen voor onze partners uit de uitvaartsector zorgvuldig te vouwen. Samen met hen zijn we erin geslaagd om al meer dan 2000 mappen voor te bereiden en te verzenden naar begrafenisondernemers die ons vertrouwen en dat werd erg geapprecieerd. 

Onze samenwerking is niet louter professioneel. Arturo, onze belangrijkste contactpersoon bij l’Ouvroir, is niet alleen altijd beschikbaar en hulpvaardig, maar hij wringt zich in allerlei bochten om aan onze noden tegemoet te komen. We hebben zelfs het geluk gehad om de werkplaats van l’Ouvroir te bezoeken en het hele team te leren kennen, dat ons hartelijk ontvangen heeft. De sfeer is er geweldig en het oog voor detail en onze noden is ongelooflijk.

Onze toekomst met l’Ouvroir is veelbelovend. De noden van Legacio blijven groeien en nieuwe gelijkaardige projecten zijn in voorbereiding. Die hebben de onschatbare hulp van l’Ouvroir nodig. Wij zijn blij om te kunnen rekenen op heel hun team en hun zorgvuldig werk om tijd te winnen en de verschillende projecten in ons bedrijf te blijven ontwikkelen. 

In het kort: onze synergie met l’Ouvroir is een samenwerking die een enorme impact op ons bedrijf heeft gehad. Hun oog voor detail, reactiviteit en engagement zijn essentieel geweest voor het slagen van ons project en we zullen hun kostbare hulp in de toekomst nodig blijven hebben. We kijken ernaar uit om dit mooie avontuur – zowel op professioneel als menselijk vlak – voort te zetten.