Capital Panache: onze creatieve partner die het verschil maakt

Evan
Nalatenschapsexpert
BLOG29 août 2023

In het begin moest Legacio, het u nu welbekende nalatenschapskantoor, een creatieve partner vinden om een huisstijl te ontwerpen en visualisaties nieuw leven in te blazen. Wij hadden zeker ideeën, maar niet de nodige competenties om dat alles tot stand te brengen. Op dat moment hadden we het geluk om kennis te maken met Capital Panache, een grafisch bureau dat in 2018 opgericht werd door Antoine en Eliott.

Wie is Capital Panache?

Capital Panache is een bedrijf dat er echt met kop en schouders bovenuit steekt. Wist u trouwens dat Antoine en Eliott elkaar ontmoet hebben tijdens een weekendje aan de Noordzee dat door een gemeenschappelijke vriend georganiseerd was? Sindsdien hebben ze hun team uitgebreid door nieuwe getalenteerde medewerkers aan te trekken en hebben ze samengewerkt met grote namen, zoals de MIVB, Nostalgie en Whirlpool. Dankzij hun kennis zijn ze erin geslaagd om een unieke visuele identiteit te ontwikkelen voor elke klant en zijn ze gerenommeerd in de (grafische) markt.

Legacio en Capital Panache

In onze zoektocht naar een grafische partner zijn we terechtgekomen bij de ongelooflijke realisaties van Capital Panache. Hun flexibel aanbod en excellente reputatie hebben snel onze aandacht getrokken. Tijdens onze eerste gesprekken was het gevoel wederzijds en besloten we Capital Panache te vertrouwen om ons te helpen de visuele identiteit van Legacio te definiëren en ons te begeleiden in onze dagelijkse grafische noden.

Een helder merkimago

Capital Panache heeft zo een essentiële rol gespeeld in de ontwikkeling van onze visuele identiteit. Ze hebben onze huisstijl volledig ontworpen, zoals ook de iconische kleuren geel en blauw van Legacio. Verder hebben ze ook ons goed herkenbare lettertype bedacht, alsook onze kenmerkende symbolen (de kleine herfstblaadjes). Sinds het begin van onze samenwerking heeft Capital Panache ons begeleid bij de realisatie van tal van projecten, zoals flyers, stands, presentaties, visitekaartjes, mappen en brochures. Al hun creaties werden unaniem geapprecieerd door heel ons team, onze partners en onze klanten.

Het grootste voordeel? Ze leveren niet alleen baanbrekend werk, de gesprekken met Capital Panache zijn bovendien ook altijd aangenaam en efficiënt. De snelheid waarmee ze reageren en hun professionaliteit overstijgen steeds onze verwachtingen. Dankzij hun werk heeft Legacio een duidelijk herkenbaar en onvergetelijk merkimago verworven, een helder merk in een sector die vaak somber en monotoon is.

De kers op de taart (in onze ogen tenminste) is het feit dat ze niet ver weg werken. Onze kantoren bevinden zich in hetzelfde gebouw, het Silversquare Delta en de unieke inrichting daar (zal u ons sowieso nog over horen spreken). Zo zien we elkaar regelmatig bij de koffiemachine of in de cafetaria en kunnen we op iedere persoon een gezicht kleven en dus een hechtere band met Capital Panache opbouwen (ook al vinden zij het misschien minder aangenaam als wij om de haverklap bij hen komen aankloppen).

Grootschalige projecten

Terwijl Legacio groeit en evolueert, blijven ook onze grafische noden veranderen. Van eenvoudige visitekaartjes zijn we geëvolueerd naar brochures, documenten en zelfs naar het ontwerpen van een stand. De samenwerking met Capital Panche heeft ons nieuwe creatieve perspectieven geboden en wij zijn ervan overtuigd dat de creatieve mogelijkheden met hen oneindig zijn.

Dankzij Capital Panache en met name het ‘mappenproject’ dat we met hen hebben gedaan, hebben we enkele honderden mappen kunnen verspreiden in het Frans en het Nederlands. Die zijn bij onze partners uit de uitvaartsector in zeer goede aarde gevallen. Dat project heeft ook onze banden met andere partners versterkt die we u met plezier zullen voorstellen in een van onze volgende publicaties.

Samengevat, onze samenwerking met Capital Panache is een creatieve synergie die het verschil gemaakt heeft voor de ontwikkeling van onze onderneming. Hun kennis, reactiviteit en creativiteit hebben bijgedragen aan het ontwerpen van onze unieke visuele identiteit. Wij kunnen niet wachten om dit succesvolle avontuur verder te zetten en samen nieuwe opportuniteiten te ontdekken om Legacio in de markt te plaatsen van de administratieve en juridische diensten na een overlijden. Wij kijken samen met u uit naar onze volgende gezamenlijke projecten!